Κυριακή, 21 Αυγούστου 2016

Μία σκυτάλη για τον Παρθενώνα !


Πρεσβευτής Μηνύματος για την Επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα, με ετήσια σκυταλοδρομία προσωπικοτήτων, από την ομάδα "We Love the PARTHENON".

Συγκεκριμένα, τα πιο ενεργά μέλη της διαδικτυακής ομάδας "We Love the PARTHENON" που δραστηριοποιείται στο μεγαλύτερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης στο Face Book, αποτελούμενη κυρίως από άτομα των γραμμάτων και των τεχνών, με σκοπό τη διάδοση του μηνύματος της Επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα... αποφάσισε να θεσπίσει μια πρωτότυπη ετήσια δράση, που προωθεί το μήνυμα της επιστροφής.


"Σκυταλοδρομία προσωπικοτήτων του Μηνύματος για την Επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα - Πρεσβευτής Μηνύματος". 

Η πρώτη σκυτάλη, η οποία αποτελεί έργο τέχνης, θα παραδοθεί σε έναν Έλληνα, ο οποίος είναι διακεκριμένη προσωπικότητα των γραμμάτων και των τεχνών και που στη μέχρι τώρα πορεία του, έχει επιδείξει σημαντικό έργο και προσφορά ως προς τη διάδοση του συγκεκριμένου μηνύματος, σε ειδική εκδήλωση που θα λάβει χώρα στην Αθήνα, όπου και θα ανακοινωθεί το όνομα του. 

Στο πλαίσιο της δράσης θα διοργανωθούν πολιτιστικές εκδηλώσεις με πηγή αναφοράς την Επιστροφή των Γλυπτών ενώ έχει ήδη προγραμματιστεί εικαστική ομαδική έκθεση σε γκαλερί των Αθηνών εμπνευσμένη από τα γλυπτά του Παρθενώνα που θα πραγματοποιηθεί την περίοδο απονομής της σκυτάλης, στην επιλεγμένη προσωπικότητα.

Στο τέλος της εκάστοτε χρονιάς ένα νέο πρόσωπο θα παραλαμβάνει μια νέα σκυτάλη, που θα φιλοτεχνείται για το σκοπό αυτό, από εικαστικό καλλιτέχνη, χρίζοντας τη νέα προσωπικότητα Πρεσβευτή Μηνύματος για την επόμενη χρονιά. Η σκυταλοδρομία θα συνεχίζεται έως ότου επιτευχθεί το δίκαιο αίτημα της πατρίδας μας για την Επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στη γη που τα γέννησε. 

Η όλη ενέργεια έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO.


Η ομάδα "We Love the PARTHENON" στο Face Book.


Ίδρυμα Τεχνών: "Foundation for P"