Σελίδες

Κυριακή, 5 Ιουνίου 2016

Romanos & friends - ART ATHINA 2016

στο περίπτερο της gallery Skoufa δίπλα στα έργα του Νίκου Καλαφάτη

ART ATHINA 2016

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια “Art-Athina 2016”. Το παρών έδωσαν άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών, σημαντικές προσωπικότητες της επιχειρηματικής ζωής, πολιτικοί και φιλότεχνοι από τη χώρα μας και το εξωτερικό.

Στη συνέντευξή Τύπου, η Πρόεδρος του ΠΣΑΤ, του θεσμικού φορέα της Art-Athina, Γιάννα Γραμματοπούλου ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η 21η διοργάνωση πραγματοποιείται σε μια περίοδο πολιτιστικής κινητικότητας της Αθήνας. Το εικαστικό τοπίο της πόλης εμπλουτίζεται και ανανεώνεται διαρκώς και η Αθήνα αποδεικνύει πως είναι μια πόλη ζωντανή και δημιουργική, γεμάτη ενέργεια… Πυρήνα της Art-Athina αποτελούν οι ελληνικές και ξένες γκαλερί. Είναι κάτι που επαναλαμβάνω κάθε χρόνο. Οφείλουμε να τιμήσουμε τις αίθουσες τέχνης που στηρίζουν το θεσμό αδιάκοπα με τη συνεχή συμμετοχή τους. Χαρακτηριστικό είναι πως για κάποιες ελληνικές γκαλερί θα είναι η 21η συμμετοχή τους.»


Παύλος Σάμιος, Αλέξης Κανιάρης, Μανώλης Χάρος
ο Χρήστος Ζαμπούνης με την Έλεν και τον Αλεξάντερ Σχινά
Αλέξης Κανιάρης - Όλγα Κεφαλογιάννη
η Ελένη και ο Γιάννης Καλλιγάς της gallery Skoufa, η Κ.Ασαργιωτάκη, 
η Αλίνα Μάτσα και η Ειρήνη Κανά

Η Διευθύντρια του Platform Project, Άρτεμις Ποταμιάνου τόνισε: «κάθε χρόνο γίνεται όλο και πιο δύσκολη η επιλογή στο Platform Project. Αξιοσημείωτο είναι ότι το Project συνεχώς εμπλουτίζεται με συμμετοχές από κράτη που δεν έχουν παρουσιάσει την εναλλακτική τους σκηνή στην Ελλάδα όπως για παράδειγμα το Ιράν και ο Παναμάς. Φέτος οι πλατφόρμες έχουν ένα ιδιαίτερο πολιτικό χαρακτήρα».
Άννα Μαρία Αντίππα - Ελευθερία Τσέλιου
θαυμάζοντας τα έργα

Νίκος Κούλης, Αλεξάνδρα Αλεξοπούλου, Γιάννης Καλλιγάς

O Ντένης Ζαχαρόπουλος, Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Πινακοθήκης, του Δήμου Αθηναίων και επιμελητής της παράλληλης έκθεσης με έργα από τη Συλλογή της Δημοτικής Πινακοθήκης της Αθήνας, ανέφερε: «Η Art Athina προσφέρει τη δυνατότητα στους πολίτες της να επικοινωνούν μεταξύ τους και να αισθάνονται ότι η τέχνη είναι διάσπαρτη μέσα στη πόλη είτε μέσα από τις γκαλερί είτε από τα ιδρύματα.» 

ο Ιάσωνας Θεοφανίδης ανάμεσα στην Μαρία Γούναρη και τη Λεώνη Γαβριά

Η Art-Athina, το σημαντικότερο εικαστικό γεγονός της χώρας, που μετρά φέτος 21 διοργανώσεις, έχει καταφέρει να εδραιώσει τον ρόλο της ως σημαντική ευρωπαϊκή περιφερειακή έκθεση και φιλοδοξεί να καθιερωθεί ως μία ιστορική, αλλά ταυτόχρονα σύγχρονη διοργάνωση υψηλού επιπέδου.

Γιάννης Πλούμης
Έλενα Σύρακα - Χρύσανθος Πανάς


Λώρα Βιλμότ-Κουφοπαντελή, Γιάννης Καλλιγάς

ο επιμελητής εκθέσεων και μουσειολόγος Μιχαήλ Ρωμανός
φωτογραφίες: Studio Panoulis