Σελίδες

Παρασκευή, 29 Απριλίου 2016

Με επιτυχία η 19η Διεθνής Εβδομάδα Μόδας της Αθήνας - διεθνείς αγοραστές και δημοσιογράφοι - εντυπωσιακά στιγμιότυπα Μόδας !

Έλενα Κουντουρά, Τόνια Φουσέκη 

Διεθνείς αγοραστές και δημοσιογράφοι στην 19η Εβδομάδα Μόδας της Αθήνας Athens Xclusive Designers Week και Γεύμα γνωριμίας με την Αν. Υπουργό Τουρισμού, κυρία Έλενα Κουντουρά στο Μουσείο της Ακρόπολης ...

Η Διεθνής Εβδομάδα Μόδας της Αθήνας, Athens Xclusive Designers Week, πιστή στο όραμα της για την εξωστρέφεια της ελληνικής μόδας και των δημιουργών της, κατάφερε να εξασφαλίσει την παρουσία πολύ σημαντικών διεθνών αγοραστών και δημοσιογράφων για τη 19η Διοργάνωση της από τις 8 έως τις 11 Απριλίου.


Οι διεθνείς προσκεκλημένοι της AXDW παρακολούθησαν τις παρουσιάσεις των συλλογών όλων των σχεδιαστών, καθώς και επισκέφθηκαν το ειδικό section για δημιουργούς αξεσουάρ μόδας, Xclusive Elements, με σκοπό να διερευνήσουν την πιθανότητα εμπορικών συνεργασιών. Στο πλαίσιο της επίσκεψης τους, ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ) σε συνεργασία με την Athens Xclusive Designers Week παρέθεσε γεύμα στο Μουσείο της Ακρόπολης, όπου η Αν. Υπουργός Τουρισμού, κυρία Έλενα Κουντουρά, οι διεθνείς προσκεκλημένοι καθώς και η Πρόεδρος της Ελληνικής Εβδομάδας Μόδας, κυρία Τόνια Φουσέκη, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για τις εντυπώσεις τους αναφορικά με την Διοργάνωση, τις επιδείξεις που παρακολούθησαν, την ελληνική δημιουργικότητα και τον κλάδο της ένδυσης στην χώρα μας.

Οι διεθνείς φιλοξενούμενοι δημοσιογράφοι και αγοραστές αντάλλαξαν απόψεις με την Αν. Υπουργό και με την Πρόεδρο της AXDW σχετικά με την ανάπτυξη και την περαιτέρω εξωστρέφεια της ελληνικής μόδας, μετέφεραν την εμπειρία τους από αντίστοιχες εβδομάδες μόδας στο εξωτερικό και συζήτησαν για τις κρατικές υποδομές ενίσχυσης και υποστήριξης του κλάδου, ενώ οι δημοσιογράφοι δεν έχασαν την ευκαιρία να ρωτήσουν την κυρία Κουντουρά για την εμπειρία της στις διεθνείς πασαρέλες και την επιτυχημένη της πορεία στο χώρο της παγκόσμιας αγοράς της μόδας. Έμειναν ενθουσιασμένοι από την εξαιρετική φιλοξενία, τονίζοντας επιπλέον την ικανοποίηση τους από το επίπεδο των Ελλήνων σχεδιαστών και της Διοργάνωσης.


Τόνια Φουσέκη

Η Αν. Υπουργός αναφέρθηκε στη δυναμική της μόδας, η οποία μπορεί να λειτουργήσει σαν μοχλός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και να λειτουργήσει συμπληρωματικά στην ενίσχυση και αύξηση του τουρισμού στην χώρα μας. Οι διεθνείς προσκεκλημένοι της Διοργάνωσης πριν το γεύμα είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά τη μεγαλειώδη ομορφιά του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης και του Παρθενώνα, σε μία ξενάγηση που διοργανώθηκε από τον ΕΟΤ, καθώς επίσης και το Μουσείο της Ακρόπολης.

Η Πρόεδρος της Διεθνούς Εβδομάδας Μόδας της Αθήνας, Τόνια Φουσέκη, δήλωσε σχετικά: «Είναι πολύ σημαντικό για εμάς, ότι, ενώ διανύουμε μία τόσο δύσκολη οικονομική περίοδο στη χώρα μας, καταφέρνουμε και αναπτύσσουμε το δίκτυο συνεργασιών μας, μέσα από συνεχή προσπάθεια και δουλειά, με σημαντικούς διεθνείς φορείς, ώστε να επιτύχουμε τον πρωταρχικό μας στόχο, την προβολή των Ελλήνων σχεδιαστών στο εξωτερικό και τη δικτύωση τους με φορείς και αγοραστές από την παγκόσμια βιομηχανία της μόδας και μέσα μαζικής ενημέρωσης παγκόσμιας εμβέλειας. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την Αν. Υπουργό κυρία Έλενα Κουντουρά για τη στήριξη της στο έργο μας καθώς και τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, αλλά και το Enterprise Greece και το Discover Greece που μας υποστηρίζουν στην προσπάθεια μας για την εξωστρέφεια της ελληνικής μόδας στις διεθνείς αγορές».


η πρόεδρος της Διεθνούς Εβδομάδας Μόδας της Αθήνας

στιγμιότυπο από τη συνάντηση

@

Eντυπωσιακά στιγμιότυπα μόδας από τα shows της 19ης AXDW

Με εντυπωσιακά fashion shows, πλήθος κόσμου, λαμπερές παρουσίες, διεθνείς προσκεκλημένους και τις προτάσεις 43 καταξιωμένων και ανερχόμενων σχεδιαστών από την Ελλάδα και το εξωτερικό για τη σεζόν Φθινόπωρο/ Χειμώνας 2016-2017 ολοκληρώθηκε η 19η Athens Xclusive Designers Week, στο Συνεδριακό Κέντρο της Εθνικής Ασφαλιστικής. 


Οι .LAK LAKIS GAVALAS, Celebrity Skin, Elmira Begatti, Funky Buddha, Gio Sourgiadakis, Jaroszewska, Kathy Heyndels, Makis Tselios, Nikos-Takis, Notis Panagiotou, Panos Apergis, Tassos Mitropoulos και TOPSHOP by Sotris παρουσίασαν τις συλλογές τους στην πασαρέλα.Νοtis Panagiotou

Όπως κάθε σεζόν, η 3η ημέρα της Διοργάνωσης ήταν αφιερωμένη στα νέα ταλέντα και τη δημιουργικότητα των Νέων Σχεδιαστών, τα New Designers Awards. 

23 νέοι ταλαντούχοι δημιουργοί παρουσίασαν τις ιδιαίτερες και εντυπωσιακές συλλογές τους στο κοινό και την κριτική επιτροπή των New Designers Awards, διεκδικώντας σημαντικά βραβεία: Best Catwalk, Best Trendsetter και το Best New Designer. 

Πλήθος κόσμου υποστήριξε την προσπάθεια των νέων σχεδιαστών, παρακολουθώντας τις επιδείξεις τους και την τελετή απονομής των βραβείων, που παρουσίασε ο γνωστός ηθοποιός Γιάννης Αϊβάζης. 

13 νέοι ταλαντούχοι σχεδιαστές διαγωνίστηκαν και παρουσίασαν τις δικές τους προτάσεις στο catwalk της 19ης AXDW: Andry Anastasiou, Valia Kaσtrouny, Chloe Moumbaris, Fotini Lgk, TLΓΔ, Penelope Demetriou, Maria Vytinidou Luxury Handwoven Design Brand, Euphrosyne Vlassi, Christina Teligiannidou, Chris & Tonia, Joy Koumentakou I madebyJK, Marω Martzη, MK by Marios. 

Λίγο πριν τη μεγάλη στιγμή της απονομής των New Designers Awards, η σχολή μόδας ATHENSFASHIONCLUB FASHION SCHOOL παρουσίασε ομαδική συλλογή 10 σπουδαστών της με βασικό θέμα το wearable technology. 

Και αυτή τη σεζόν σημαντικοί εκπρόσωποι από τον χώρο της μόδας τίμησαν τη Διοργάνωση με τη συμμετοχή τους στην κριτική επιτροπή: Ο Βασίλης Ζούλιας, ένας από τους κορυφαίους Έλληνες σχεδιαστές μόδας, με αξιολογότατη μακροχρόνια πορεία στο χώρο, η Έλενα Καρόζη, buyer των καταστημάτων Sotris που φιλοξενούν ό,τι πιο ξεχωριστό προτάσσει η μόδα από το 1969, ο διεθνής προσκεκλημένος της AXDW, Branco Popovic, διοργανωτής του FashionClash, του μεγαλύτερου θεσμού ανάδειξης νέων σχεδιαστών στο Amsterdam της Ολλανδίας, η Ρούλα Ρέβη, μία από τις σημαντικότερες φωτογράφους στη χώρα μας, που έχει διανύσει μεγάλη πορεία στον χώρο των περιοδικών και της μόδας και η Ζέτα Τσακούμη, δημοσιογράφος και fashion blogger του Pink Girl Notes και PR Manager γνωστών ελληνικών fashion brands. 


Τόνια Φουσέκη
Η Πρόεδρος της Athens Xclusive Designers Week, Τόνια Φουσέκη, συνεχάρη όλους τους συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια της ομιλίας της και έκανε ειδική μνεία στην προσπάθεια τους για την επίτευξη των στόχων τους. Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στη διεύρυνση των επαφών της AXDW με διεθνή Μέσα Ενημέρωσης και αγοραστές παγκοσμίως ενισχύοντας τη θετική άποψη για τη “made in Greece” μόδα και στη συνέργεια με φορείς που στηρίζουν την εξωστρέφεια και τον κλάδο ένδυσης. 

Νικητές των New Designers Awards της 19ης AXDW αναδείχθηκαν οι: 

Best New Designer: Η Fotini Lgk παρουσιάζοντας μία συλλογή εμπνευσμένη από τις παραδοσιακές Ιαπωνικές φορεσιές και τα φαινόμενα του διαστήματος, που συνοδεύονταν από εντυπωσιακά head pieces. Το βραβείο αντιστοιχεί στην εξασφάλιση της εμπορικής συνεργασίας με τα καταστήματα Sotris, με το οποίο θα δει τις δημιουργίες της να κοσμούν τις βιτρίνες των Sotris και να πωλούνται δίπλα σε μεγάλα ονόματα τις διεθνούς μόδας, όπως Topshop, Ann Demelemester, Jeremy Scott κα. Για την απονομή του βραβείου κλήθηκε ο επίτιμος καλεσμένος της βραδιάς, τέως Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης και Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και νυν Σύμβουλος Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου Αθηναίων, ο κύριος Άρης Σπηλιωτόπουλος. 

Best Trendsetter: Η Joy Koumentakou I madebyJK απέσπασε για δεύτερη φορά το βραβείο Best Trendsetter παρουσιάζοντας την συλλογή “Feelings” και εντυπωσιάζοντας κοινό και κριτική επιτροπή με τις pop art δημιουργίες της, που γέμισαν χρώμα την αίθουσα. Το βραβείο αντιστοιχεί στην παροχή χώρου αλλά και εξοπλισμού εργασίας, καθώς και σε ταχύρρυθμα σεμινάρια σχετικά με την παραγωγή ενδύματος σε έναν νέο χώρο ανάπτυξης επιχειρηματικότητας και στήριξης της δημιουργικότητας της μόδας, το Athens Fashion Design Lab. Για την απονομή του βραβείου κλήθηκε ο κ. Μελέτης Καραμπίνης, Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου Κατασκευαστών Έτοιμων Ενδυμάτων, του φορέα που προσφέρει το βραβείο, δίνοντας τη δυνατότητα στους νέους σχεδιαστές να αναπτυχθούν περαιτέρω. 

Best Catwalk: Το brand TLΓΔ της Δέσποινας Τουλγαρίδη, παρουσίασε oversized δημιουργίες με νοσταλγικά στοιχεία όπως παραδοσιακά πλεκτά και καπέλα, ταξιδεύοντας το κοινό που παρακολούθησε την επίδειξη πίσω στον χρόνο. Το βραβείο αντιστοιχεί στην επίσκεψη της στο Μουσείο του Salvatore Feraggamo στην Φλωρεντία, όπου η νικήτρια θα έχει την ευκαιρία να ζήσει αυτή τη μοναδική εμπειρία θαυμάζοντας από κοντά όλα τα εκθέματα του δημιουργού και να ταξιδέψει στην ιστορία του πασίγνωστου οίκου. Για την απονομή του βραβείου κλήθηκε η Πρόεδρος της Διεθνούς Εβδομάδας Μόδας της Αθήνας, Athens Xclusive Designers Week, κα Τόνια Φουσέκη.


Νοtis Panagiotou

Οι διεθνείς προσκεκλημένοι της Διοργάνωσης, αγοραστές και media, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις για τη βιομηχανία της ένδυσης στην Ελλάδα και τον χώρο της μόδας με τους συμμετέχοντες σχεδιαστές, σε ένα δείπνο που διοργάνωσε η AXDW την τελευταία μέρα της Διοργάνωσης στο “The Sowl”, ένα πολύ όμορφο εστιατόριο και χώρο τέχνης, στο Θησείο. Σε ένα χαλαρό κλίμα, κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, απολαμβάνοντας το κρασί Pupulo Tsantalis, οι σχεδιαστές συζήτησαν με τα διεθνή media για τις εντυπώσεις τους αναφορικά με τις συλλογές που παρουσίασαν ώστε να τους προβάλλουν στα μέσα με τα οποία συνεργάζονται, και με τους διεθνείς αγοραστές συζήτησαν για πιθανές συνεργασίες, και τις διαδικασίες που θα μπορούσαν να ακολουθήσουν για την έναρξη των συνεργασιών αυτών, ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.


Panos Apergis

Κατά τη διάρκεια του τετραημέρου, οι προσκεκλημένοι της AXDW είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το section Xclusive Elements, τον ειδικό χώρο φιλοξενίας των Ελλήνων δημιουργών αξεσουάρ μόδας των 7pm by marina panagiotoulia, Art2wear – Rachil Andreadou, Dristela Handmade Creations, E.T. Creations by Elsa Toli, Elissavet Maurogeni, Miaou Niaou, Treis. Για όλες τις ημέρες της διοργάνωσης, διεξήχθη το Fashion Design Project, ο ανοιχτός διαγωνισμός σχεδίου της διοργάνωσης, που δίνει την ευκαιρία σε ένα σχεδιαστικό ταλέντο που θα ψηφιστεί από το κοινό μέσω facebook να συμμετάσχει στα επόμενα New Designers Awards. Κατά τη διάρκεια της 19ης AXDW κατατέθηκαν 43 έργα, τα οποία θα αναρτηθούν τις επόμενες μέρες στο facebook για να ψηφιστεί ο μεγάλος νικητής από το κοινό.

Tάσος Μητρόπουλος

Jaroswzeska


 Μοναδικά make up looks περίμεναν τις προσκεκλημένες στο χώρο της Erre Due, ενώ η premium σειρά προϊόντων hair spa Rene Furterer γνωστή στη Γαλλία για τα σόου υψηλής κομμωτικής και την τεχνογνωσία της στον τομέα της ομορφιάς μαλλιών μαζί με την αλυσίδα κομμωτηρίων Ilias & Staff, ως από κοινού Επίσημος Χορηγός Hair Styling της 19ης AXDW, βρίσκονταν στην AXDW προσφέροντας μοναδικά tips για υγιή μαλλιά και επαγγελματική φροντίδα στις επισκέπτριες του event. Το κεντρικό bar της διοργάνωσης δρόσισε τους προσκεκλημένους με χυμούς bfresh spitiko σε 3 γεύσεις, ενώ ο καφές Jacobs Flavors έδωσε γεύση στα απογεύματα της Εβδομάδας Μόδας.

Μάκης Τσέλιος

Το «παρών» έδωσαν στην Εβδομάδα Μόδας και τα MediΠρίνου, γνωστά για τις κορυφαίες υπηρεσίες υγείας και ομορφιάς που προσφέρουν. Οι επισκέπτριες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το μυστικό για αόρατη υποστήριξη στα αποκαλυπτικά ντεκολτέ με τη βοήθεια του προϊόντος ByeBra. Τέλος, το κοινό ενημερώθηκε για τους σκοπούς του ΜΚΟ Πίστη, έχοντας την ευκαιρία να ενισχύσει το Σύλλογο αγοράζοντας λαμπάδες και αναμνηστικά. 
Για πρώτη φορά, η AXDW φιλοξένησε ένα ιδιαιτέρως σημαντικό project, το «Η Τέχνη συναντά τη Μόδα στη 19η AXDW», κατά το οποίο το καλλιτεχνικό δίδυμο των Ιάκωβου Φιλίππου και Αντώνη Χανιώτη παρουσίασαν την γλυπτική σύνθεση “Καρέκλα”, από Πεντελικό μάρμαρο, στην οποία είχε τοποθετηθεί μία vintage δημιουργία από την προσωπική συλλογή του εικαστικού και μουσειολόγου Μιχαήλ Ρωμανού, που επιμελήθηκε το project.


@

ΑRT & FASHION PROJECT
«Η Τέχνη συναντά τη Μόδα στη 19η AXDW»


η εικαστική εγκατάσταση στο πλαίσιο της 19ης AXDW

Στο πλαίσιο της 19ης AXDW η Τέχνη έδωσε κομψό ραντεβού με την Μόδα σε ένα εμπνευσμένο εικαστικό project που επιμελήθηκα και πήρε σάρκα και οστά για πρώτη φορά στην Διεθνή Εβδομάδα Μόδας της Αθήνας. Συγκεκριμένα, παρουσιάστηκε σε συνεργασία με τους γλύπτες Ιάκωβο Φιλίππου και Αντώνη Χανιώτη μια ιδιαίτερη καλλιτεχνική σύνθεση που εντυπωσίασε τους επισκέπτες της φετινής διοργάνωσης και δημιούργησε μία πρωτότυπη έκπληξη που αποδέχθηκε με μεγάλο ενθουσιασμό το κομψό κοινό των επιδείξεων.

Μία εξαιρετική καρέκλα δημιουργημένη από Πεντελικό μάρμαρο, που παρουσίασε το καλλιτεχνικό δίδυμο των γλυπτών, παρουσιάστηκε δίπλα σε μία vintage δημιουργία μόδας από τη συλλογή ενδυμάτων που διαθέτω. 

Η όλη εικαστική σύνθεση με αφαιρετική αισθητική ταίριαξε απόλυτα με την αρχιτεκτονική του κτηρίου της Εθνικής Ασφαλιστικής καθώς και ο υπέροχος χρωματικός συνδυασμός έγινε πόλος έλξης των κομψών καλεσμένων της διοργάνωσης, των φίλων της μόδας και της αισθητικής, καθώς δεν παρέλειψαν να φωτογραφηθούν δίπλα στη σύνθεση.

Μανουέλα Παυλίδου, Μιχαήλ Ρωμανός
Τόνια Φουσέκη, Μιχάλης Ζαμπίδης

Μιχαήλ Ρωμανός, Μάγκυ Χαραλαμπίδου

fashion bloggers δίπλα στην εικαστική εγκατάσταση

Μιχαήλ Ρωμανός, Εύη Αδάμ
Πέτρος Δελατόλας, Μάνος Βροντζάκης