Σελίδες

Κυριακή, 20 Μαρτίου 2016

Romanos & friends με εντυπωσιακές εκδηλώσεις και πολλά άλλα υπέροχα !

έργο της καλλιτέχνιδας Παγώνας Κανέλλου

Έκθεση Γλυπτικής της Παγώνας Κανέλλου εμπνευσμένη από την ΟΔΥΣΣΕΙΑ
Μία μοναδική έκθεση γλυπτικήςμε έργα της αρχιτέκτονος μηχανικού του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Παγώνας Κανέλλου, εμπνευσμένη από την ελληνική μυθολογία και συγκεκριμένα από την Οδύσσεια, παρουσιάζεται στον Πολυχώρο Πολιτισμού Αθηναΐς, από τις 4 Απριλίου 2016, σε μουσειολογική επιμέλεια Μιχαήλ Ρωμανού και σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ασλάνη.


Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, 
του Υπουργείου Τουρισμού, του Δήμου Αθηναίων 
και του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Το θέμα εμπνεύστηκε από ένα τμήμα μίας διπλωματικής εργασίας της αρχιτέκτονος Παγώνας Κανέλλου, που υποβλήθηκε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και επιλέχθηκε για βράβευση. Το έργο επανασχεδιάστηκε εξολοκλήρου και αποτελείται από δεκατέσσερα γλυπτά κατασκευασμένα από λαμαρίνα πάνω σε βάσεις, τοποθετημένα με τρόπο ώστε να συνδέονται μεταξύ τους, συμβολίζοντας σημεία του ταξιδιού του Οδυσσέα. Στόχος του έργου είναι να συνδυάσει τον πολιτισμό με τη σύγχρονη τέχνη και την εκπαίδευση, μέσα από τεχνικές που δένουν τα μαθηματικά με την τέχνη και αναδεικνύουν τη σχέση ανάμεσα στην αρχιτεκτονική και την ιστορία. Απώτερος στόχος είναι η δημιουργία τέχνης, φιλική στο περιβάλλον με προσανατολισμό την ανακύκλωση των υλικών της.
Η πρωτοπορία του έργου έγκειται στην προσπάθεια ανάδειξης των γλυπτών μέσα από μαθηματικές σχέσεις και πιο συγκεκριμένα «Αρμονικές Χαράξεις» (γεωμετρικές σχέσεις σχημάτων σε αρμονία).
Σύμφωνα με τη δημιουργό, η «ΟΔΥΣΣΕΙΑ» συμβολίζει το προσωπικό ταξίδι του κάθε ανθρώπου στη ζωή και δημιουργήθηκε την τελευταία τετραετία. Καταλαμβάνει 60 τ.μ., αποτελείται κυρίως από λαμαρίνα και ζυγίζει περίπου 4 τόνους.


Διάρκεια έκθεσης: 4 - 30 Απριλίου 2016

Πολυχώρος Πολιτισμού Αθηναΐς
Καστοριάς 34 - 36, Βοτανικός, Αθήνα, στάση Μετρό Κεραμεικός
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 10.00 - 14.00 & 17.00 - 20.00




@

Mουσική εκδήλωση με βραβεύσεις στην Πινακοθήκη Πειραιά

με την τραγουδίστρια Μπέσσυ Αργυράκη

Mε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά εκδήλωση απονομής τιμητικών πλακετών σε κορυφαίους μουσικούς, τραγουδιστές και συγκροτήματα που έλαμψαν στις περασμένες δεκαετίες. 

Την εκδήλωση διοργάνωσε η Διεθνή Λέσχη Φίλων Μουσικής Δεκαετιών 60-70-80 ... και είχα τη χαρά να απονέμω τιμητική πλακέτα στον μουσικό και στιχουργό του πρώτου ελληνικού ποπ συγκροτήματος της δεκαετίας του '60 "PLAY BOYS" κ. Νίκο Αδάμα. 
Ταυτόχρονα η Λέσχη με έχρησε επίτιμο μέλος της !

με τον αγαπητό τραγουδιστή-μουσικό Ρόμπερτ Ουίλιαμς 

με τους Ρόμπερτ Ουίλιαμς και τον Μιχάλη Τσεκούρα
χαιρετώντας την εκδήλωση
Μιχαήλ Ρωμανός - Βαγγέλης Γερμανός

χαιρετώντας την εκδήλωση της Διεθνούς Λέσχης Φίλων Μουσικής Δεκαετιών 60-70-80
απονέμοντας τιμητική πλακέτα στον κ. Νίκο Αδάμα
Μιχαήλ Ρωμανός - Νίκος Αδάμας

ο πρόεδρος της Λέσχης κ. Πέτρος Καντιάνης