Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2016

H Νατάσα Καραμανλή στην παρουσίαση του Βιβλίου "Ανδρέας Παπαχρίστος" και η ξενάγηση της στην έκθεση OLYMPIC FLAME 2016

Δίπλα στο γλυπτό ΝΙΚΗ του γλύπτη Ανδρέα Παπαχρίστου

Με αφορμή την παρουσίαση του πολυτελούς βιβλίου "ANDREAS PAPACHRISTOS sculptoures 1962-2003" που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Νομισματικό Μουσείο Αθηνών, η κυρία Νατάσα Καραμανλή έδωσε το παρών και στην έκθεση "OLYMPIC FLAME 2016" που επιμελείται ο Μιχαήλ Ρωμανός όπου είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί από τον επιμελητή στα υπέροχα έργα της έκθεσης και στο εξαιρετικό κτίριο Ιλίου Μέλαθρον, όπου στεγάζεται το Νομισματικό Μουσείο Αθηνών καθώς και να θαυμάσει τα τρία από τα γλυπτά του τιμώμενου γλύπτη που εκτίθενται στον χώρο.


Η συγκεκριμένη εικαστική έκθεση είναι επίκαιρη λόγο των Ολυμπιακών Αγώνων που θα πραγματοποιηθούν στο Ρίο της Βραζιλίας και η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO του Υπουργείου Εξωτερικών καθώς επίσης και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού.

Η εικαστική αυτή έκθεση είναι εμπνευσμένη από τα μηνύματα και τις αξίες που μεταλαμπαδεύει κάθε τέσσερα χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα, σε ολόκληρη την οικουμένη, ενώ ταυτόχρονα με τα έργα των σύγχρονων καλλιτεχνών παρουσιάζονται τρία γλυπτά του διεθνώς καταξιωμένου Έλληνα Γλύπτη Ανδρέα Παπαχρίστου, που αποτελούν έργα της συλλογής "Ισιδώρας Πασσαλίδου" όπου η κυρία Καραμανλή, είχε τη δυνατότητα να θαυμάσει και παράλληλα να παρακολουθήσει την παρουσίαση του βιβλίου με τα έργα του γλύπτη.

Η καλλιτεχνική αυτή δράση διοργανώθηκε για πρώτη φορά από τον εμπνευστή και επιμελητή της Μιχαήλ Ρωμανό, στο Μουσείο Γουναρόπουλου τον Απρίλιο του 2012, όταν πραγματοποιήθηκε η Αφή της Φλόγας για τους Αγώνες του Λονδίνου, ενώ τον περασμένο Απρίλιο κατά την περίοδο της Αφής της Φλόγας για τους αγώνες του Ρίο, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Κτίριο Κωστή Παλαμά του Πανεπιστημίου Αθηνών.


Η Νατάσα Καραμανλή δίπλα στο έργο μου "Στεφάνι Ολυμπιονίκη"


Η έκθεση στο Νομισματικό Μουσείο Αθηνών διαρκεί έως τις 20 Ιουλίου 2016 και εντάσσεται στις εξωστρεφείς πολιτιστικές δράσεις του Μουσείου και πιο συγκεκριμένα στους εικαστικούς διαλόγους ανάμεσα σε αρχαία τεχνουργήματα και στη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία. Αποτελεί έναν ιδεατό σταθμό του ταξιδιού της Ολυμπιακής Φλόγας, από την Αρχαία Ολυμπία στο Ρίο της Βραζιλίας και είχε ενταχθεί τον περασμένο Μάιο στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων του ICOM (Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων). 

Στιγμιότυπο από την ξενάγηση
Στιγμιότυπο από την ξενάγηση

Με την Νατάσα Καραμανλή στο χώρο της έκθεσης

Στιγμιότυπα από την ημέρα της παρουσίασης του βιβλίου


Γεωργία Ζώη, Ισιδώρα Πασσαλίδου, Oleg Bredikhin

Με τον Ρώσο Επιτετραμμένο κύριο Oleg Bredikhin, την κυρία Ισιδώρα Πασσαλίδου (σύζυγος του κου Παπαχρίστου και κάτοχος της συλλογής των έργων του) και την κυρία Γεωργία Ζώη η οποία κρατάει το βιβλίο για το έργο του γλύπτη Ανδρέα Παπαχρίστου... 
Τρία από τα περίφημα έργα του γλύπτη παρουσιάζονται στην έκθεση "OLYMPIC FLAME 2016" που επιμελούμαι ... ένα από αυτά στο κέντρο της φωτογραφίας.

Oleg Bredikhin, Ισιδώρα Πασσαλίδου, Γεωργία Ζώη, Μιχαήλ Ρωμανός


Δύο από τα έργα του Ανδρέα Παπαχρίστου 

Με την Γεωργία Ζώη που παρουσίασε το βιβλίο 

Με την Ισιδώρα Πασσαλίδου και την Αθηνά Σχινά
Ισιδώρα Πασσαλίδου, Oleg Bredikhin, Γεωργία Ζώη


Η έκθεση διαρκεί έως τις 31 Οκτωβρίου 2016