Σελίδες

Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2016

Στο Μουσείο Λαλαούνη στην έκθεση κοσμημάτων "Νέα Εδάφη"

δίπλα στη συλλογή κοσμημάτων του Ηλία Λαλαούνη 
εμπνευσμένα από την Μινωική περίοδο

Στο Μουσείο Λαλαούνη για την εξαιρετική έκθεση κοσμημάτων "Νέα Εδάφη"


Στην έκθεση παρουσιάζονται 50 από τους πιο σημαντικούς Έλληνες καλλιτέχνες εικαστικού κοσμήματος. Πολλοί έχουν διακριθεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Η έκθεση έχει στόχο την προβολή των δημιουργών αλλά και την ενσωμάτωση τους με την ζωηρή αλληλουχία των εικαστικών ρευμάτων που χαρακτηρίζουν χώρο της τέχνης σήμερα. Τα έργα ενδιαφέρουν για την εξέλιξη των καλλιτεχνών από την παραδοσιακή ελληνική μεταλλοτεχνία σε χρήση νέων υλικών, τεχνικών και μορφών ξεφεύγοντας από τη δισδιάστατη μορφή του παραδοσιακού αντικειμένου. 

Η έκθεση μαρτυρεί την αστείρευτη φαντασία των σχεδιαστών αλλά και τον δυναμισμό μιας νέας ‘βιομηχανίας’ και τάσης της τέχνης η οποία δημιούργησε νέα αντικείμενα για να αντεπεξέλθει στον παγκόσμιο ανταγωνισμό της τέχνης μαρτυρώντας στοιχεία της σύγχρονης ιστορίας.

Επέλεξα να φωτογραφηθώ δίπλα στα ιστορικά κοσμήματα του Ηλία Λαλαούνη 
καθώς είμαι λάτρης της ιστορικής συλλογής του μεγάλου Έλληνα δημιουργού.

η Μινωική Συλλογή εντυπωσιάζει τους επισκέπτες του Μουσείου

Μετά από 22 χρόνια επιμέλειας πρωτοποριακών εκθέσεων και προώθησης του εικαστικού κοσμήματος στην Ελλάδα, το Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη, αναλαμβάνει και πάλι την πρωτοβουλία να δώσει το έναυσμα και να προβάλλει το έργο των καλλιτεχνών που δραστηριοποιούνται με βάση την Ελλάδα.  Το πρόγραμμα της έκθεσης περιλαμβάνει την επίσκεψη Διεθνών προσωπικοτήτων από Μουσεία και Γκαλερί, σε Ιστορικούς Τέχνης και Συλλέκτες που θα συναντηθούν με τους καλλιτέχνες και θα δώσουν διαλέξεις για το κοινό καθώς και εβδομαδιαίες πλατφόρμες όπου οι καλλιτέχνες θα έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν την εργασίας τους σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες δηλαδή για το γενικό αλλά και εξειδικευμένο κοινό. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 20 Μαϊου 2016.

εντυπωσιακές εμπνεύσεις του Ηλία Λαλαούνη από την Βυζαντινή εποχή